23-ТОТО ТРАДИЦИОННО ЛЯТНО СЪБИТИЕ НА ВИЕНСКИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ

23-ТОТО ТРАДИЦИОННО ЛЯТНО СЪБИТИЕ НА ВИЕНСКИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ

На 21 юни се проведе 23-тото традиционно лятно събитие на Виенския икономически форум (ВЕФ). Тази година то бе в сътрудничество с Европейски Форум – Вахау (20.06 – 22.06), като  на втория ден от форума се проведе “Дунавски салон Европа-Форум Вахау”, в който г-жа Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и член на Управителния съвет, участва в двустранни дискусии с представители на различни компании от Европа.

Посланик д-р Елена Кирчева, генерален секретар на Виенския икономически форум, и посланик д-р Мартин Айхтингер, специален представител и координатор за политиката на добросъседство и външното измерение на Дунавския регион в австрийското министерство за Европа, заедно с г-жа Тереза Едтстадлер-Кулханек, управляващ директор на Европейски Форум – Вахау, подписаха меморандум за разбирателство и сътрудничество при провеждането на големи събития, организирани от ВЕФ и ЕФВ.

Сред участниците имаше представители на Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Словения, Турция, Украйна, Хърватска и Черна гора. Целта на събитието беше създаване на контакти, споделяне на опит, идентифициране на области и повдигане на въпроси от взаимен интерес за постигане на разбирателство и сближаване на страните от региона. Специални благодарности бяха изказани на посланик д-р Мартин Айхтингер, г-жа Йохана Микл-Лайтнер и министър Каролине Едтщадлер за подкрепата и участието им.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News