24-ТАТА СМЕСЕНА КОМИСИЯ ЗА ТЪРГОВСКО-ИКОНОМИЧЕСКА И НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ВИЕТНАМ

24-тата Смесена комисия за търговско-икономическа и научно-техническо сътрудничество между България и Виетнам се проведе със съвместно председателство на двата страни. Комисията обобщи значителния напредък в отношенията между двете страни в различни сфери и подчерта важността за укрепването на икономическите и търговските връзки.

Българската агенция за инвестиции (БАИ) взе активно участие в 24-тата Смесена комисия за търговско-икономическа и научно-техническо сътрудничество между България и Виетнам. Чрез своето присъствие и ангажимент, изпълнителният директор Мила Ненова и главният секретар Юлиян Балчев, подкрепиха усилията за насърчаване на инвестициите и развитието на бизнес връзките между двете страни.

По време на форума се проведе и семинар на тема „Сътрудничество в областите на търговията и инвестициите между Виетнам и България“. По време на семинара главният секретар на БАИ, Юлиян Балчев, направи представяне на инвестиционния климат в страната и насърчителните мерки, които агенцията предоставя на чуждестранните и българските инвеститори.

В хода на заседанието бяха разгледани различни аспекти на сътрудничеството между България и Виетнам, включително търговията, инвестициите, технологиите и научните изследвания. Двете страни споделиха опит и най-добри практики в тези области и се споразумяха за допълнителни мерки за укрепване на сътрудничеството.  Значението на партньорството в сферата на образованието, науката и туризма между България и Виетнам, също беше сред акцентите на срещата.

В резултат на заседанието бяха подписани няколко споразумения и меморандуми за сътрудничество между институции и бизнес общности от двете страни. Тези споразумения представляват важна крачка към по-тясните връзки между България и Виетнам и се очаква да допринесат за развитието на икономиките на двете страни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News