Meeting between Invest Bulgaria Agency and Bank of China was held in Bulgaria

BANK OF CHINA НА ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ

На 25.08.2023 г. в офиса на Българска агенция за инвестиции (БАИ) се проведе работна среща между Христо Етрополски – и. д. изпълнителен директор на БАИ, Мартин Гиков – зам. министър на иновациите и растежа, Иван Церовски – изпълнителен директор на Българска банка за развитие (ББР), Михаил Вълчанов – зам. началник управление “Международни финансови институции и Европейски фондове“ (ББР) и Lixin Guo – генерален мениджър  Bank of China (CEE) и Li Zhang –  ръководител на отдел Корпоративно банкиране, Кон Линю – Съветник по икономическите въпроси в Посолството на Китайската народна република в РБългария.

На срещата г-н Христо Етрополски представи дейността на агенцията, насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) и как агенцията може да съдейства при реализацията на инвестиционни проекти. Разгледани бяха и различните аспекти на бъдещо сътрудничество, възможностите за съвместна работа в посока насърчаване на двустранните икономически отношения и привличането на потенциални инвеститори от общ интерес.

Представителите от Българска банка за развитие (ББР) представиха финансовите инструменти, които предоставя банката за подкрепа на бизнеса и възможностите за достъп до ресурс за компании с по-висок рисков профил. Подчертана бе и ценната роля на държавната банка, изискваща по-малки обезпечения и съучастие от клиентите си, както и потенциала на бъдещо взаимодействие между двете организации.

Meeting between Invest Bulgaria Agency and Bank of China was held in Bulgaria

Среща между Зам. Министъра на иновациите и растежа Мартин Гиков и  Bank of China

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News