Разширено търсене

Логистика

Новини

« Обратно

Фирма “ТРИЗА” ООД стартира проект за изграждане на логистичен център

06 февруари 2014

 

Българската фирма „ТРИЗА” ООД, в която швейцарският TRISA HOLDING AG притежава мажоритарен дял, започва изграждането на нов логистичен център близо до град София.

 

Чрез логистичния център фирма „ТРИЗА” ООД ще добави нови дейности към своето портфолио, свързани със складиране, окомплектовка, опаковане и подготовка за износ на продуктите на швейцарската компания-майка, като се превърне в база за осъществяване на планираната търговска експанзия в района на Източна Европа и Русия.

 

Логистичният център ще бъде използван за складиране, съхранение, разпределение по пазари и експедиция и на други продукти. Това например са изделията на друга световно известна швейцарска фирма – Victorinox, с която фирма „ТРИЗА” ООД има договор за изключително представителство в България, както за армейските ножове, така и за новата им гама продукти – пътни чанти, раници, портфейли и различни аксесоари за пътуване.

 

Непосредствената цел на инвестицията е оборудването на модерна логистична база по швейцарски образец и критерии. Предвижда се изграждане на сграден комплекс с първоначална застроена площ от около 3000 кв. м. върху собствен терен от около 27 000 кв.м. Закупуването на терен със значителен размер се основава на намерението за поетапно разширение на сградния фонд, следвайки очакваното увеличение на интензитета на логистичната дейност в резултат на оптимистичните прогнози за разширение на пазара на TRISA в страните от Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. В зависимост от успеха на този проект, в бъдеще е възможно в базата край Елин Пелин да бъдат извършвани и отделни производствени дейности.

 

За първите три години предвижданият размер на инвестициите е над 6 милиона лева, като се очаква да бъдат разкрити около 30 нови работни места.

   

Компанията TRISA HOLDING AG е основана през 1887 г. в Кулмерау, Швейцария. През последните години тя е водещ световен доставчик на четки за зъби и продукти за устна хигиена. Основни акционери в нея са братята Адриан и Филип Пфенингер, чиято фамилия е основател и собственик на фирмата повече от 125 години.

Дневно над 1 милион четки за зъби, произведени по най-стриктните критерии за качество (ISO 9001 / ISO 14001, OHSAS 18001), напускат ултрамодерните производствени съоръжения. От тях 95% се изнасят в над 80 страни.

През последното десетилетие групата TRISA е инвестирала над 250 милиона швейцарски франка в сгради, инфраструктура, нови технологии и продукти. През същия период са създадени повече от 400 нови работни места. В момента в седалището на фирмата в Тринген, близо до Люцерн, започва проект за изграждане на нов, напълно автоматизиран склад, както и разширяване на производствената и логистичната база, на стойност 15 милиона швейцарски франка.

 

Успехът на TRISA се основава на силна корпоративна култура, систематично управление на иновациите и смела инвестиционна политика. Всички работещи в TRISA са акционери и имат дял в общия успех. С 30 на сто от акциите те представляват половината от членовете на Управителния съвет.

 

Фирма „ТРИЗА” ООД е основана в България през 1996 г. Към момента тя е единственото дружество от фирмената група, създадено извън Швейцария. Със създаването на логистичния център край Елин Пелин фирмената група  TRISA HOLDING AG  осъществява един следващ етап от развитието на дългосрочно партньорство в България.

 

Към настоящия момент инвестиционният проект на „ТРИЗА” ООД е в процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции.

 

Източник: „ТРИЗА” ООД

Снимка: blog.sprinklebit.com