III–ти Българо-турски форум с двустранни срещи

III–ти Българо-турски форум с двустранни срещи

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) организира III –ти Българо-турски форум с двустранни срещи, в който взе участие и  г-жа Мила Ненова, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. Събитието се проведе днес на 08- ми март 2024г. в Международния конгресен център в гр. Бургас.

Г-жа Ненова сподели за предимствата, които има страната ни пред останалите Балкански държави в посока инвестиции. Тя посочи, че двустраната камара е добрият път за сътрудничество по който биха могли да се свържат Българските и Турските компании.

На форума бе отдадено важно значение на дамите в бизнеса с фокус върху женското предприемачество в България и Турция.

“В Турция и България жените трябва да бъдат включени активно в бизнеса. Благодарни сме за добавената стойност, която те създават във всички сфери със своя усърден труд. България е много важна за нас страна, защото тук оперират над 150 турски фирми. Инвестициите направени от Турция в България са над 2,5 млрд. лева. Имаме намерение на увеличим тези стойности “, каза Толга Оркун, Генералният консул на Турция в Бургас

Министерството на иновациите и растежа си поставя изключително амбициозни цели за следващите години. Всички те преминават през активното сътрудничество между всички държави в нашия регион. Това обяви Радослав Ризов, изпълняващ длъжността главен директор и ръководител на Управляващия орган от Главна дирекция “Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерството на иновациите и растежа по време на българо-турски бизнес форум с двустранни срещи.

Форумът тази година постави акцент и върху представянето на високотехнологичните сектори и новаторските екосистеми на двете страни в областите: цифрово земеделие, биотехнологии, цифрово здравеопазване, финтех, нанотехнологии, енергийни технологии, образователни технологии, зелена икономика, логистика и на процеса по скъсяване на снабдителските вериги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News