БАИ ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С JAPAN INSTITUTE FOR OVERSEAS INVESTMENTS

БАИ ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С JAPAN INSTITUTE FOR OVERSEAS INVESTMENTS

По време на посещението си в Токио, Япония, екипът  на Българска агенция за инвестиции (БАИ) взе участие в срещи с „Marubeni Corporation“ – японска компания с интереси в областта на aвтомобилостроенето, енергетиката и хранително-вкусовата промишленост, „Kyodo-PR Corporation“ – най-голямата ПР агенция в Япония, Японско-българския икономически комитет, Japan Institute for Overseas Investments и др. По време на срещите бяха представени условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България. Обсъдени бяха възможностите за оказване на съдействие от японска страна за разпространяване на информация свързана с инвестиционни проекти в Република България.

По време на срещата между БАИ и Japan Institute for Overseas Investments беше подписано споразумение за сътрудничество в присъствието на Н.Пр. Мариета Арабаджиева, Посланик на Република България в Япония и Красимир Иванов, Стив Токио.

Споразумението беше подписано от г-н Богдан Богданов, изпълнителен директор на БАИ и г-н Тошиюки Косуги, президент на Japan Institute for Overseas Investments.

Настоящото споразумение ще се превърне във важен механизъм за стимулиране и подкрепа на бизнеса в Република България и Япония и ще бъде основа за надграждане на търговските отношения, както и ще доведе до нарастване на двустранните инвестиции.

Целта на настоящия Меморандум е да създаде практическа рамка за развитието на по-тесни бизнес отношения между страните и техните бизнес организации, да определи начините за сътрудничество с оглед на разширяване на инвестиционните и търговски отношения между България и Япония, както и  да засили сътрудничеството между институциите и изграждането на капацитет чрез взаимно сътрудничество.

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News