БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ (БАИ) ПРОВЕДЕ ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОРУМ В РИМ, ИТАЛИЯ

БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ (БАИ) ПРОВЕДЕ ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОРУМ В РИМ, ИТАЛИЯ

На 28 юни 2022 г. в университета “LUISS Guido Carli”, Рим, Италия се проведе международен форум във връзка с изпълнението на проект „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация” по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г.

„Днес поставяме основата на новата посока на развитие на Българската агенция за инвестиции (БАИ), а именно БАИ да бъде движещият фактор за привличане на инвестиции към България, да им гарантираме един нов и проактивен подход, в който ние да можем да стигаме по-близо до инвеститорите, да изграждаме стратегически партньорства. Само по този начин ние ще можем, от една страна да постигнем целите си да привличаме инвестиции с висока добавена стойност, да развиваме кадрите в България така, че да отговорим на очакванията на компаниите, които избират да установят своят бизнес в България, да се разрастват в България. От друга страна всичко това ни дава възможност да разберем по-бързо модела на всеки един инвеститор и да можем да създадем стратегически партньорства и между съществуващата екосистема в България“, това заяви Богдан Богданов, изпълнителен директор на БАИ.

Богдан Богданов представи условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България, както и утвърждаването на страната ни, като успешна инвестиционна дестинация пред представители на италианския бизнес по време  на бизнес и инвестиционен форум, на тема: „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация“, организиран от БАИ. Целта на форума е страната ни да подобри представянето си сред инвестиционната общност в световен мащаб, като добро място за развитие на успешен бизнес.

На събитието присъстваха водещи компании от секторите автомобилостроене, машиностроене и информационни технологии.

Презентации за възможностите за инвестиции изнесоха представители на успешни компании, инвестирали в България.

По време на събитието БАИ подписа тристранно споразумение за сътрудничество с университета “LUISS Guido Carli” и Конфиндустрия България.

На форума присъстваха още Даниел Лорер, Министър на иновациите и растежа заместник – министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева, Н. Пр. Джузепина Дзара – посланик на Италия в България, Н. Пр. г-н Тодор Стоянов – Извънреден и Пълномощен Посланик на България в Италианската Република, представители на Конфиндустрия – Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия Източна Европа и Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България.

Финансирането на обществената поръчка е осигурено въз основа на проект № BG16RFOP002-2.006-002 „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация”, по административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП”, процедура чрез директно предоставяне – BG16RFOP002-2.006 „Позициониране на България като позната и предпочитана дестинация за инвестиции чрез подкрепа дейността на БАИ”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

More News